Sterke verhalen

IN GESPREK MET DE VRIES HALLUM

Al bijna een eeuw(!) wordt vanuit Hallum vervoerd. Vroeger vee en melk, nu komt de koeklucht je bij binnenkomst van de grote opslag tegemoet. Al watertandend starten wij het gesprek met Directeur Gerrit Douwe De Vries en HRM-collega Jikke Bootsma. Ze vertellen wat 10 jaar samenwerking met Omnyacc hen heeft gebracht.

HEEL ANDERE KOEK

Opa Gerrit Douwe startte in 1925 met het vervoeren van vee en melk. Tijdens de oorlog werden de enige twee vrachtwagens afgenomen. Pas in 1960 kwam er weer een vrachtwagen en daarmee het vervoer op gang. Van suikerbieten tot bier, de tweede generatie, vervoerde van alles. Heel andere koek dan nu. Letterlijk! In 1974 werd de lokale koekjesfabriek klant en daarna zijn vele zoet- en deegwaarfabrikanten hen gevolgd. De Vries Hallum mag zich dan ook tot één van de grootste zoet- en deegwarentransporteurs van Nederland benoemd.


VOLLEDIGE TEAM VAN OMNYACC IN BEELD

In 2009 is het bedrijf overgedragen aan de derde generatie van de familie, de gebroeders Gerrit Douwe en Benno. Het bedrijf wordt geleid door Gerrit Douwe. Niet veel later weten ze de weg naar Omnyacc te vinden. Gerrit Douwe: “Al meer dan 10 jaar werken we samen met Omnyacc. Harold was ons eerste aanspreekpunt. Gedurende het afgelopen decennia is er nu een team van Omnyacc’ers bij ons in beeld, waaronder o.a. Marita (Van Lingen, HRM-adviseur) en Alain (Van Biessum, controleleider). Dat voldoet heel goed.”

FEITEN OP EEN RIJ

  • Sinds 1925 een familiebedrijf met 165 collega’s
  • Transport met ongeveer 80 trekkende eenheden
  • Warehouses in Hallum, Drachten en Veghel met een totaal capaciteit van 40.600 m2
  • Beschikking over een douane-entrepot
  • Eén van de grootste zoet- en deegwarentransporteurs van Nederland

SAMEN AL RUIM 10 JAAR OPTREKKEN

“Gerrit Douwe heeft mij meer dan 10 jaar geleden geïntroduceerd bij De Vries Hallum,” aldus Harold Steunebrink, vennoot en pensioen- en HRM-adviseur. “Ik werk zelf ruim 10 jaar bij de club en De Vries Hallum was één van mijn eerste klanten bij Omnyacc. We zijn gestart met het personeelsbeleid, arbo, verzuimbegeleiding en salarisadministratie. Al snel kwam de rest daarbij. Denk hierbij aan strategisch personeelsmanagement, controle van de jaarrekening, strategische sessies met het MT, herfinanciering, financiële en estate planning.”

ÉÉN TOEGANKELIJKE BETROUWBARE PARTNER

“Ze begrijpen ons heel goed. Dat is samen met de diversiteit de grootste winst. Dat is wat je wilt. Ik wil niet teveel leveranciers. Alles bij elkaar, het totaalpakket wat jullie aanbieden, dat is de kracht. HRM-zaken en ziekteverzuim zijn op orde. Richard (Van der Vliet, kantoorpartner en accountant) heeft ons weer geholpen met een herfinanciering samen met Stephan (Van der Stoop, registeraccountant) en Alain. Het is gewoon een heel leuk team,” aldus Gerrit Douwe.INSPRINGEN OP VERZOEK

Marita is één van de teamleden van Omnyacc die regelmatig contact heeft met De Vries Hallum en dan met name met Jikke. “Vanuit mijn HRM-opleiding heb ik begin 2019 mijn afstudeeronderzoek gedaan bij De Vries Hallum, aldus Jikke, inmiddels doorgegroeid tot HR-manager. Toen ik na mijn afstuderen begon met werken bij De Vries Hallum, was er geen HR afdeling aanwezig. Door de jaren heen heb ik de afdeling vorm mogen geven tot waar deze nu staat. Dit mede met hulp van Marita, mijn sparringpartner op HR gebied.”

ZO KLAAR ALS EEN KLONTJE

De Vries Hallum was één van de eerste klanten die een strategische sessie met onze collega Raymond heeft gehouden. Harold: “Wij willen allebei continu vernieuwen, dat past goed bij elkaar. Sterker nog, niet alleen ondersteunen wij hen, ook houden ze ons scherp met onze productontwikkeling.” Jikke: “De strategische sessies met jullie collega Raymond heeft ons veel inzicht gegeven. Nu hebben we echt scherp waar we in de toekomst naartoe willen als organisatie en kunnen we dit ook overdragen aan onze collega’s. Ook hebben we een nog beter beeld gekregen van onze positie ten opzichte van onze concurrenten en goede ideeën gekregen waar we de komende tijd iets mee gaan doen. De diverse adviseurs van Omnyacc helpen ons nu verder met de implementatie van de uitkomsten van de strategische sessie.”

TYPISCH DE VRIES HALLUM, VEGHEL EN DRACHTEN

Eén familie, klantgericht, dynamisch, veelzijdig, modern, flexibel, afspraak is afspraak, zomaar wat steekwoorden welke De Vries Hallum typeren. De Vries Hallum is klaar voor de toekomst en inmiddels uitgebreid met vestigingen in Veghel en Drachten. Daarnaast hebben ze mooie plannen voor een vierde vestiging en ziet het er allemaal goed uit voor De Vries Hallum. Op naar de volgende 10 jaar!

Ga naar devries-hallum.com voor meer informatie.