Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

19 maart 2020

Verplicht! Ontslagreden op loonaangifte

Werkgevers zijn vanaf 2020 verplicht om bij ontslag van een werknemer de reden op de loonaangifte te vermelden. De maatregel is genomen om uitkeringsfraude tegen te gaan.

Voorwaarden uitkering

De ontslagen werknemer kan bij het aanvragen van een uitkering aangeven dat hij aan alle voorwaarden voldoet, terwijl dit niet het geval is. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij een werknemer zelf ontslag heeft genomen. Waarschijnlijk heeft hij of zij dan geen recht op een uitkering. Door het vermelden van de ontslagreden op de loonaangifte kan deze vorm van fraude worden beperkt.

Breder kader

De maatregel is er één binnen een breder kader om uitkeringsfraude tegen te gaan. In een brief aan de Tweede Kamer gaf minister Koolmees vorig jaar al aan dat ook andere maatregelen genomen worden.

Meer controle

Het UWV gaat zich met name richten op strengere controle. Zo is er een pilot gestart die gericht is op arbeidsmigranten in de uitzendbranche. Ook wordt onderzocht of een 100% controle inzake verwijtbare werkloosheid haalbaar is, ook voor werkgevers.

Basisregistratie personen (BRP)

Het UWV zal op termijn ook volledig overgaan op het gebruik van het BRP. Daarvoor is wel vereist dat het UWV de bevoegdheid krijgt om registratie in het BRP zo nodig af te dwingen.

Export van WW

Weer een ander aandachtspunt is de controle op de zogenaamde export van WW, ofwel het recht om met behoud van uitkering naar werk te zoeken in een ander EU-land. Het percentage werknemers dat in deze situaties weer aan het werk gaat, blijkt namelijk zeer laag te zijn.

Heb je vragen over het invullen van uw loonaangifte? Of wil je weten hoe je de ontslagreden moet vermelden? Wij adviseren je graag.

25 tips HRM-beleid

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
Arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten zijn de basis van de samenwerkingen met jouw medewerkers.
Onbelaste vergoeding thuiswerken 2022

Onbelaste vergoeding thuiswerken 2022

22-11-2021

Door de coronamaatregelen werken veel werknemers vanuit huis. Als werkgever mag je ook in 2022 een onbelaste vergoeding geven aan jouw werknemers. Daar staat tegenover dat de bestaande ruime vergoeding voor kosten van het woon-werkverkeer beperkt wordt.
Hoe zit het met neveninkomsten?

Hoe zit het met neveninkomsten?

08-11-2021

Uit een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag blijkt dat een als je verlies uit neveninkomsten hebt en de inspecteur deze accepteert, hij daar niet voor latere jaren aan gebonden is.