Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 december 2019

Drie maanden extra tijd voor administratieve eisen WW-premie

Minister Koolmees heeft bekend gemaakt dat werkgevers drie maanden extra de tijd krijgen om te kunnen voldoen aan de administratieve verplichtingen van het lage WW-premie percentage.

Lage WW-premie

Vanaf 1 januari 2020 mogen werkgevers in beginsel het lage percentage WW-premie toepassen bij contracten voor onbepaalde tijd waarbij het niet om oproepkrachten gaat. Het kabinet wil hiermee bereiken dat zoveel mogelijk vaste arbeidscontracten worden afgesloten.

Administratieve eisen

De administratieve eisen betekenen dat uit een schriftelijk contract moet blijken dat er sprake is van een vast dienstverband. Dit kan een arbeidscontract zijn of een aanvulling hierop. Dit moet door werkgever en werknemer zijn ondertekend.

Extra tijd

Omdat veel werkgevers niet in staat zijn om tijdig voor alle werknemers aan deze administratieve verplichting te voldoen, is hiervoor drie maanden extra uitstel mogelijk. Dit betekent dat dan voor arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd toch alvast het lage WW-percentage toegepast mag worden.

Let op!

De extra tijd geldt alleen voor werknemers die vóór 1 januari 2020 in dienst zijn getreden.

Uiterlijk 1 april 2020 voldoen aan eisen

Uiterlijk op 1 april 2020 moet wel voldaan zijn aan de eisen en moet uit stukken blijken dat er uiterlijk op 31 december 2019 al sprake was van een vast dienstverband. Zo niet, dan is alsnog met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 het hoge WW-percentage verschuldigd.

Heeft u vragen over uw onbepaalde en bepaalde contracten en de bijbehorende WW-premies? Wij adviseren u graag.

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Herzien van fiscale aftrek van gemengde kosten

Herzien van fiscale aftrek van gemengde kosten

20-06-2022

Gemengde kosten mag je maar ten dele aftrekken van de winst, omdat ze deels een privékarakter hebben. Voor de aftrekbeperking heb je keuze uit twee opties. Je mag jouw keuze herzien, zolang jouw aanslag niet definitief vaststaat, aldus de rechter.
Patrick de Lange

Patrick de Lange

Relatiebeheerder

Update lonenspecial 2022

Update lonenspecial 2022

In de update van de lonenspecial 2022 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. 
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Leeuwarden
  • 40 uur
  • HBO AC/BE