Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

30 april 2020

Ouderschapsverlof

In een wetsvoorstel staat dat ouders die ouderschapsverlof opnemen dit straks deels betaald krijgen. De wijziging moet in augustus 2022 van kracht gaan.

Ouderschapsverlof

Ouders hebben nu al het recht om maximaal 26 weken onbetaald ouderschapsverlof op te nemen. Slechts een op de drie ouders maakt hier gebruik van. Om dit aantal te verhogen is besloten om de eerste negen weken van het ouderschapsverlof voor 50% door te betalen tot het maximumdagloon. De uitkering loopt via het UWV.

Opnemen beperkt mogelijk

Het betaalde ouderschapsverlof moet plaatsvinden in het eerste levensjaar van het kind. Daarentegen kan onbetaald ouderschapsverlof worden opgenomen tot het kind acht jaar wordt.

Geboorte- en zwangerschapsverlof

Het deels betaalde ouderschapsverlof is een aanvulling op het al bestaande zwangerschaps- en geboorteverlof, waarvan het geboorteverlof onlangs voor partners is uitgebreid van twee naar vijf dagen.

Wijziging per 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 krijgen partners nog eens vijf weken betaald verlof in de eerste zes maanden van een baby. Vanaf augustus 2022 komt het totaal daarmee op 15 weken betaald verlof, waarvan 9 weken voor 50% wordt vergoed.

Wil je meer weten over verlof? Wij adviseren je graag.

25 tips HRM-beleid

25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij

Anne Verhoek

Administratief medewerker

25 tips voor je bedrijfsfinanciering

Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.