07 april 2020

Melding niet sluitende SBI-code

Indien je als ondernemer financieel getroffen wordt door het coronavirus kun je, onder voorwaarden, in aanmerking komen voor de TOGS-regeling. Je ontvangt dan een eenmalige gift van € 4.000,-. De getroffen branches zijn geselecteerd op basis van hun SBI-code. Maar wat als deze code niet klopt?

Tegemoetkoming € 4.000

De tegemoetkoming van € 4.000 is bedoeld ter dekking van vaste kosten. Een voorwaarde voor de tegemoetkoming is dan ook dat je minstens € 4.000 omzetverlies heeft en ook minstens € 4.000 vaste kosten in de periode 16 maart tot en met 15 juni 2020.

Getroffen branches

De tegemoetkoming is voor specifiek getroffen branches, zoals cafés die verplicht moeten sluiten. Of een bedrijf tot een getroffen branche hoort, wordt vastgesteld aan de hand van de SBI-code van de hoofdactiviteit. Deze krijg je bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

SBI-code onjuist

Sinds de bekendmaking van de tegemoetkoming melden diverse ondernemers dat hun SBI-code onjuist is. Ze komen daardoor ook niet in aanmerking voor de tegemoetkoming. Wel kunnen ze aan de Rijksdienst voor ondernemend Nederland, RVO.nl doorgeven van mening te zijn dat hun SBI-code onjuist is en waarom. Dit kan online via een formulier. Deze codes worden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voorgelegd.

Ontbrekende SBI-codes

Ook zijn er ondernemers die van mening zijn dat ook hun bedrijf specifiek getroffen wordt door het coronavirus en hun SBI-code missen in het rijtje dat voor de tegemoetkoming in aanmerking komt. Ook zij kunnen dit online doorgeven. Ook deze codes worden aan het ministerie voorgelegd.

Wij adviseren je om contact op te nemen met jouw vaste contactpersoon van Omnyacc als je voornemens bent om jouw SBI-code te laten wijzigen. Het kan namelijk consequenties hebben voor de sectorpremies en cao waar je als ondernemer in zit. Je kunt een niet sluitende SBI-code melden via dit formulier.

Heb je vragen over de TOGS-regeling, een niet sluitende of ontbrekende SBI-code? Neem dan contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Omslag- en kasstelsel pensioen dga?
Het omslag- en kasstelsel inzake pensioenen is in strijd met goed koopmansgebruik. Dit oordeelde de Hoge Raad. Zij komen daarmee terug op een arrest van 29 januari 1969.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2022
In de update van de lonenspecial 2022 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. 
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right
Arnoud Jans

Arnoud Jans

Relatiebeheerder