Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

14 mei 2020

Subsidie voor mbo-praktijkleerplaats

Werkgevers kunnen vanaf de vierde week van mei een voorschot aanvragen op de subsidieregeling voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Hiermee wil het kabinet werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoetkomen in al gemaakte kosten en bevorderen dat praktijkleerplaatsen in het mbo blijven bestaan.

Subsidie voor praktijkleerplaatsen

De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten tijdens de praktijkbegeleiding en bedraagt maximaal € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de mbo'er praktijkbegeleiding kreeg.

Subsidie niet minder door corona

Werkgevers die tot en met 19 mei te maken hebben met gedwongen sluiting vanwege het coronavirus, krijgen voor de weken waarin zij de studenten niet konden begeleiden, toch subsidie.

Let op!
Dit geldt ook voor bedrijven die weliswaar niet gedwongen gesloten waren, maar die toch moesten sluiten, omdat voortzetting van het bedrijf, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, niet verantwoord was.

Voorschot aanvragen

Je kunt een voorschot aanvragen voor de periode van de start van het schooljaar 2019/2020 tot het moment van invoering van de coronamaatregelen op 16 maart 2020. Het voorschot kan alleen worden aangevraagd voor praktijkleerplaatsen in het mbo.

Definitieve aanvraag na voorschot verplicht

Wanneer je een voorschot aanvraagt, ben je ook verplicht om tussen 2 juni en uiterlijk 16 september 2020 voor 17:00 uur een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen. Het voorschot wordt verrekend met de definitieve subsidie.

Heb je vragen over de voorschot subsidie voor mbo-praktijkleerplaatsen? Neem dan gerust contact met ons op.

Coaching

Coaching

Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Tessa de Koning

Tessa de Koning

Administratief medewerker

Vanaf 2030 rekeningrijden

Vanaf 2030 rekeningrijden

13-07-2022

Het kabinet wil de huidige motorrijtuigenbelasting vervangen. Per 2030 komt er een systeem van rekeningrijden. Dit houdt in dat per gereden kilometer belasting moet worden betaald in plaats van een vast bedrag per maand.
Bedrijfsadres afschermen bij KvK bij dreiging

Bedrijfsadres afschermen bij KvK bij dreiging

22-07-2022

Sta je ingeschreven in de Kamer van Koophandel? Binnenkort is het mogelijk om jouw bezoekadres af te schermen in het Handelsregister van de KvK. Ook het privéadres van mensen die door hun beroep aan waarschijnlijke dreiging blootstaan, zou afgeschermd moeten kunnen worden. Om dit te bereiken, wordt de wet aangepast.
Recruitment en Employer Branding Specialist

Recruitment en Employer Branding Specialist

  • alle vestigingen
  • 32-40 uur
  • HBO werk- en denkniveau