5 februari 2024

Agro: wanneer vervroegd mest uitrijden?

Staat je gewas op de lijst 'Vroege teelten'? Dan mag je van 16 februari t/m 15 maart drijfmest aanwenden op bouwland. Je moet vooraf het perceel en gewas registreren bij RVO.

Vervroegd uitrijden van drijfmest op bouwland

De standaardregel is dat je op bouwland drijfmest mag aanwenden vanaf 16 maart. Dit geldt voor alle grondsoorten. Teel je een ‘vroeg gewas’? Dan mag je vanaf 16 februari drijfmest aanwenden. Dit geldt alleen voor vroege gewassen die op de lijst ‘Vroege teelten’ (RVO) staan. Voorbeelden hiervan zijn: aardappelen, bieten, granen, uien, bollen en diverse groenten.

Vooraf registreren in ‘Mijn percelen’
Je moet het perceel met de vroege teelt minimaal 24 uur voorafgaand aan het aanwenden van de drijfmest registreren in ‘Mijn percelen’. Op deze manier heb je aan de meldplicht voldaan.

Teeltverplichting

Indien je op het perceel in de periode van 16 februari t/m 15 maart drijfmest aanwendt, dan ben je verplicht om in dat kalenderjaar op dat perceel het vroege gewas te telen.

Tot slot

Wil je voor 16 maart een ‘vroege teelt’ bemesten? Zorg dan dat je het gewas tijdig registreert in ‘Mijn percelen’.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder
Meedenken met de klant, ondersteuning bieden met tussentijdse financiële inzichten en relevante managementinformatie. Dat zijn enkele verantwoordelijkheden die jij draagt. Uiteraard samen met het team!
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right