5 februari 2024

Agro: wanneer vervroegd mest uitrijden?

Staat je gewas op de lijst 'Vroege teelten'? Dan mag je van 16 februari t/m 15 maart drijfmest aanwenden op bouwland. Je moet vooraf het perceel en gewas registreren bij RVO.

Vervroegd uitrijden van drijfmest op bouwland

De standaardregel is dat je op bouwland drijfmest mag aanwenden vanaf 16 maart. Dit geldt voor alle grondsoorten. Teel je een ‘vroeg gewas’? Dan mag je vanaf 16 februari drijfmest aanwenden. Dit geldt alleen voor vroege gewassen die op de lijst ‘Vroege teelten’ (RVO) staan. Voorbeelden hiervan zijn: aardappelen, bieten, granen, uien, bollen en diverse groenten.

Vooraf registreren in ‘Mijn percelen’
Je moet het perceel met de vroege teelt minimaal 24 uur voorafgaand aan het aanwenden van de drijfmest registreren in ‘Mijn percelen’. Op deze manier heb je aan de meldplicht voldaan.

Teeltverplichting

Indien je op het perceel in de periode van 16 februari t/m 15 maart drijfmest aanwendt, dan ben je verplicht om in dat kalenderjaar op dat perceel het vroege gewas te telen.

Tot slot

Wil je voor 16 maart een ‘vroege teelt’ bemesten? Zorg dan dat je het gewas tijdig registreert in ‘Mijn percelen’.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right
Zomerse bedrijfsuitjes en bijeenkomsten organiseren
Met de vakantie in zicht en zonnig weer op komst, organiseren veel werkgevers bedrijfsuitjes of gezellige bijeenkomsten op kantoor voor hun personeel. Wat zijn de mogelijkheden binnen de werkkostenregeling dit jaar?
Lees verder
arrow right
Sjoerd Vlasman

Sjoerd Vlasman

Relatiebeheerder

Update lonenspecial 2024: Internationaal
We gaan dieper in op de wijzigingen van de 30%-regeling, sociale verzekeringsplicht voor grensoverschrijdende telewerkers, Oekraïense werknemers in de loonadministratie en de 24-weken eis voor asielzoekers.
Lees verder
arrow right