13 januari 2020

Drempel investeringsbedrag KIA omhoog

Heb je als ondernemer een investering op de planning staan? Je hebt in beginsel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen. Er gelden een aantal voorwaarden, zoals het minimuminvesteringsbedrag. Het bedrag is in 2020 vastgelegd op € 2.401.

Minimum- en maximuminvesteringsbedrag

Genoemd bedrag is € 100 hoger dan in 2019. Kleinere investeringen komen dus minder snel voor de extra aftrek in aanmerking. Het maximuminvesteringsbedrag is voor 2020 bepaald op € 323.544. Boven dit bedrag krijg je dus geen KIA meer.

Ondergrens van € 450

De KIA krijg je  bovendien alleen voor investeringsgoederen waarop je moet afschrijven. Dit betekent dat het bedrijfsmiddel minstens € 450 moet kosten. Investeer je in 2020 in totaal dus minstens voor € 2.401 aan bedrijfsmiddelen die ieder minstens € 450 kosten, dan heb je recht op de KIA.

Uitzonderingen

Overigens krijg je  niet op alle investeringsgoederen de KIA. Zo zijn bijvoorbeeld personenauto's in beginsel uitgesloten.

Minimuminvesteringsbedrag MIA en EIA ongewijzigd

Het minimale investeringsbedrag voor de milieu- en voor de energie-investeringsaftrek (MIA/EIA) blijft in 2020 wel ongewijzigd en bedraagt ook dan € 2.500.

Wil je meer weten over de KIA? Neem dan gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant pre-audit
Op zoek naar een uitdagende positie waar jouw financiële expertise, scherp oog voor detail en talent voor cijfers van grote waarde zijn? Wil je graag direct bijdragen aan de groei van ondernemers en bedrijven in diverse branches? Dan is deze rol zeker geschikt voor jou.
Lees verder
arrow right
Violet Kleverwal

Violet Kleverwal

Assistent-accountant

Zelfstandig assistent-accountant/relatiebeheerder
Voor kantoor Den Burg (Texel) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Je hebt een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy, minimaal 4 jaar relevante werkervaring en affiniteit met automatisering. Je bent klantgericht, een teamspeler en je bent pro-actief. Jij denkt mee met de klant én met je collega's. Jij ziet dat automatisering ontzettend belangrijk is voor de toekomst voor onze branche. Je wilt je als professional blijven ontwikkelen en je ziet jezelf doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Lees verder
arrow right
Joep Blankendaal

Joep Blankendaal

Administratief medewerker

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2024: Vervoer
Wat verandert er in 2024 op het gebied van vervoer? De bijtelling voor nieuwe auto's met een CO2-uitstoot van meer dan 0 gram per kilometer blijft gehandhaafd op 22%. Ook de bijtelling voor elektrische auto’s blijft gelijk. De reiskostenvergoedingen worden dit jaar verruimd. Als laatste zijn werkgevers met 100 of meer werknemers vanaf 1 juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers.
Lees verder
arrow right