13 januari 2020

Drempel investeringsbedrag KIA omhoog

Heb je als ondernemer een investering op de planning staan? Je hebt in beginsel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen. Er gelden een aantal voorwaarden, zoals het minimuminvesteringsbedrag. Het bedrag is in 2020 vastgelegd op € 2.401.

Minimum- en maximuminvesteringsbedrag

Genoemd bedrag is € 100 hoger dan in 2019. Kleinere investeringen komen dus minder snel voor de extra aftrek in aanmerking. Het maximuminvesteringsbedrag is voor 2020 bepaald op € 323.544. Boven dit bedrag krijg je dus geen KIA meer.

Ondergrens van € 450

De KIA krijg je  bovendien alleen voor investeringsgoederen waarop je moet afschrijven. Dit betekent dat het bedrijfsmiddel minstens € 450 moet kosten. Investeer je in 2020 in totaal dus minstens voor € 2.401 aan bedrijfsmiddelen die ieder minstens € 450 kosten, dan heb je recht op de KIA.

Uitzonderingen

Overigens krijg je  niet op alle investeringsgoederen de KIA. Zo zijn bijvoorbeeld personenauto's in beginsel uitgesloten.

Minimuminvesteringsbedrag MIA en EIA ongewijzigd

Het minimale investeringsbedrag voor de milieu- en voor de energie-investeringsaftrek (MIA/EIA) blijft in 2020 wel ongewijzigd en bedraagt ook dan € 2.500.

Wil je meer weten over de KIA? Neem dan gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Stabiliseren/reorganiseren
Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.
Lees verder
arrow right
Aftrekbaarheid van boetes en dwangsommen
Boetes en dwangsommen kunnen niet worden afgetrokken van de winst, inclusief de bijbehorende kosten. Om de onduidelijkheid hieromtrent in de praktijk aan te pakken, heeft de Belastingdienst verduidelijkingen gegeven over de beperkingen in aftrekbaarheid.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Inkomens- en verzuimverzekering
Als ondernemer kun je niet alle risico’s zelf dragen. Het verzuimrisico is daar een mooi voorbeeld van.
Lees verder
arrow right
Kjell de Wit

Kjell de Wit

Assistent-accountant