13 januari 2020

Drempel investeringsbedrag KIA omhoog

Heb je als ondernemer een investering op de planning staan? Je hebt in beginsel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen. Er gelden een aantal voorwaarden, zoals het minimuminvesteringsbedrag. Het bedrag is in 2020 vastgelegd op € 2.401.

Minimum- en maximuminvesteringsbedrag

Genoemd bedrag is € 100 hoger dan in 2019. Kleinere investeringen komen dus minder snel voor de extra aftrek in aanmerking. Het maximuminvesteringsbedrag is voor 2020 bepaald op € 323.544. Boven dit bedrag krijg je dus geen KIA meer.

Ondergrens van € 450

De KIA krijg je  bovendien alleen voor investeringsgoederen waarop je moet afschrijven. Dit betekent dat het bedrijfsmiddel minstens € 450 moet kosten. Investeer je in 2020 in totaal dus minstens voor € 2.401 aan bedrijfsmiddelen die ieder minstens € 450 kosten, dan heb je recht op de KIA.

Uitzonderingen

Overigens krijg je  niet op alle investeringsgoederen de KIA. Zo zijn bijvoorbeeld personenauto's in beginsel uitgesloten.

Minimuminvesteringsbedrag MIA en EIA ongewijzigd

Het minimale investeringsbedrag voor de milieu- en voor de energie-investeringsaftrek (MIA/EIA) blijft in 2020 wel ongewijzigd en bedraagt ook dan € 2.500.

Wil je meer weten over de KIA? Neem dan gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Sandra do Carmo Barreto

Sandra do Carmo Barreto

Belastingadviseur

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Thom van Dijk

Thom van Dijk

Assistent-accountant

Accountant Texel
Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Lees verder
arrow right