15 februari 2022

Subsidie coronabanen in zorg opgeschort

Het kabinet heeft de subsidie voor zogenaamde coronabanen in de zorg eerder opgeschort. De opschorting is een reactie op ontvangen signalen van fraude met de regeling.

Wat valt onder de coronabanen?

De subsidie heeft betrekking op banen in de zorg met een ondersteunende functie. Denk hierbij aan gastvrouwen, zorgassistenten, ADL-ondersteuners, welzijnsassistenten en ondersteuners veiligheid.

Fraudesignalen

Opvallend is bijvoorbeeld dat bij sommige subsidieaanvragers minder medewerkers op de loonlijst staan dan waarvoor subsidie is aangevraagd. Ook komt het voor dat tijdelijk verloonde werknemers bij meerdere ondernemingen tegelijkertijd worden verloond.

Opschorting tijdelijk

In een brief aan de Tweede Kamer maakt minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) duidelijk dat het de bedoeling is dat de subsidie slechts tijdelijk wordt opgeschort. Voorlopig kunnen zorgaanbieders daarom geen aanvragen bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen voor de periode januari tot en met juni van dit jaar indienen.

Nader onderzoek

De minister gaat de fraude eerst nader onderzoeken. Pas daarna zullen nieuwe aanvragen mogelijk zijn.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2021
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Inge Rees

Inge Rees

Belastingadviseur

Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right