12 december 2019

Subsidieaanvraag duurzame jonge boeren

Ben jij een jonge boer en ben jij voornemens een agrarisch bedrijf over te nemen? De subsidieaanvraag voor boeren is geopend! De subsidie is bedoelt voor boeren tot 41 jaar die een bedrijf overnemen en willen investeren in duurzaamheid.

Rvo.nl

De aanvraag voor subsidie kan bij rvo.nl worden ingediend tot uiterlijk 7 februari 2020 om 17.00 uur. Voor aanvragen in de provincie Zuid-Holland is de uiterste termijn 7 februari 2020 om 00.00 uur.

DigiD

Aanvragen moet via DigiD met gebruik van het persoonlijke relatienummer. Heeft u dit niet, dan kunt u inloggen met uw eigen DigiD en krijgt u automatisch een persoonlijk relatienummer.

Let op!

U logt dus niet in met het relatienummer van uw bedrijf via eHerkenning.

Investeringscategorieën

Er bestaan 26 investeringscategorieën waarvoor subsidie verkregen kan worden. Hiervan kunnen er maximaal drie worden uitgekozen. De subsidie bedraagt maximaal 30% van de subsidiabele kosten en kan maximaal € 20.000 bedragen. Het minimum subsidiebedrag is € 10.000.

Om welke investeringen gaat het?

De investeringen waarvoor subsidie kan worden verkregen, zijn erg divers. Voorbeelden zijn zonnepanelen en windmolens, maar bijvoorbeeld ook machines voor mechanische onkruidbestrijding en varkensvriendelijke vloeren komen voor de subsidie in aanmerking.

Provinciale verschillen

Er kunnen per provincie verschillen voorkomen. De provincie bepaalt ook welke investeringen uit de verschillende categorieën voor subsidie in aanmerking komen. Dit is te vinden op de site van de provincie.

Kunnen wij jou ondersteunen bij de subsidieaanvraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Lonenspecial 2022
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Texel
Op woensdagavond 15 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Financiële administratie
Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.
Lees verder
arrow right