15 april 2022

Oplossing terugbetalen belastingschuld

Heb je een belastingschuld vanwege corona? Dit kan problemen opleveren. Het kabinet gaat het bedrijfsleven vragen mee te denken over oplossingen voor problemen met belastingschulden vanwege corona. Er is een internetconsultatie gestart, waar geïnteresseerden hun mening kunnen geven.

Belastingschulden

Tijdens de coronacrisis kon het bedrijfsleven uitstel van betaling krijgen voor hun belastingschulden. Vanaf 1 april van dit jaar is dat niet meer mogelijk. Vanaf 1 oktober 2022 moet de opgebouwde belastingschuld worden afgelost.

Problemen

Diverse branches hebben aangegeven dat niet al hun leden de opgebouwde schuld af kunnen lossen en hebben aangedrongen op een oplossing. Dit heeft geresulteerd in een motie van de Tweede Kamer, waarin deze het kabinet verzoekt om hierover met het bedrijfsleven in contact te treden.

Internetconsultatie

Via de internetconsultatie wordt geïnteresseerden een vragenlijst voorgelegd. Onder meer wordt gevraagd welke knelpunten men denkt te gaan ervaren bij het aflossen en welk mogelijke oplossingen de Belastingdienst zou kunnen bieden. Ook wordt gevraagd naar de solvabiliteit en liquiditeit van de ondernemer die aan de internetconsultatie deelneemt.

Overleg

Het resultaat van de consultatie zal op de site van de internetconsultatie worden gepubliceerd. Daarna zal met het bedrijfsleven, waaronder de horeca, overlegd worden over de uitkomst en over eventueel te nemen maatregelen.

Let op!

Reageren op de internetconsultatie kan tot 9 mei 2022, zie internetconsultatie.nl.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
25 tips voor je bedrijfsfinanciering
Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.
Lees verder
arrow right
Stage in de controlepraktijk (vanaf september 2024)
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en leergierige student die met zijn of haar (afstudeer)onderzoek onze controlepraktijk komt versterken. Een unieke kans, want jouw onderzoek is niet alleen van belang voor jouw studie, maar ook voor ons! Het is namelijk de bedoeling dat jouw onderzoeksresultaten toegevoegde waarde leveren en (wellicht door jezelf) worden geïmplementeerd binnen onze organisatie. 
Lees verder
arrow right
Marryelle Deen

Marryelle Deen

Accountant - belastingadviseur

HRM-workshops Den Helder
Op donderdag 4 april verzorgen wij de HRM-workshops waarin we actuele ontwikkelingen en nuttige tips delen rondom fiscaal optimaal belonen en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.
Lees verder
arrow right