9 mei 2022

Subsidie COZO wordt hervat

Ben je al bekend met de subsidieregeling voor banen in de zorg? De Coronabanen in de Zorg (COZO) regeling wordt weer hervat. Wel worden de voorwaarden voor de subsidie aangescherpt. Naar verwachting worden deze voorwaarden eind juni 2022 gepubliceerd en kan er vanaf dan weer aanspraak op de subsidie worden gemaakt.

Coronabanen in de Zorg (COZO)

De subsidie heeft betrekking op banen in de zorg met een ondersteunende functie. Door de subsidie wordt enerzijds de zorg ontlast, terwijl er anderzijds banen ontstaan voor mensen die momenteel in sectoren werken of werkten waar, door corona, tijdelijk minder werk is of was.

Wat valt onder de coronabanen?

De banen waarop de subsidie betrekking heeft betreffen bijvoorbeeld gastvrouwen, zorgassistenten, ADL–ondersteuner, welzijnsassistent of ondersteuner veiligheid.

Fraude

De subsidieregeling voor banen in de zorg is tijdelijk stilgelegd vanwege vermoedens van fraude. Deze vermoedens worden nog onderzocht, maar inmiddels is al wel besloten dat de voorwaarden van de regeling worden aangescherpt.

Voorwaarden aangescherpt

De aangescherpte voorwaarden betekenen dat zorgaanbieders moeten voldoen aan extra waarborgen voor authenticiteit en dat niet direct het hele subsidiebedrag als voorschot wordt uitgekeerd. Verder moeten detacheerders lid zijn van een brancheorganisatie en beschikken over een kwaliteitskeurmerk. Ook worden alle aanvragen gecontroleerd en kunnen nadere stukken ter controle van de aanvraag worden opgevraagd.

Volledige loonkosten plus opslag

De subsidieregeling COZO financiert de volledige loonkosten en daarnaast een opslag voor de begeleiding van deze banen. Zorgorganisaties kunnen met de verlenging van COZO voor 2022 aanspraak maken op subsidie voor coronabanen voor de periode tussen 1 januari 2022 en 30 juni 2022.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Hypotheekrenteaftrek: samen verdelen met jouw partner
Als je een huis bezit met een hypotheek erop en je hebt een fiscale partner, dan kun je de aftrek van de hypotheekrente samen verdelen. Als achteraf blijkt dat de verdeling niet optimaal was, kun je deze herzien. Maar tot wanneer is dat mogelijk?
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2023
Om 2023 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden voor het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips. Zo ben jij goed voorbereid. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie mkb-ondernemers en audit klanten. Ons kantoor in Heerhugowaard is op zoek naar een Junior Belastingadviseur (32-40 uur). Wil jij een topstart van je carrière? Dan zoeken wij jou.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right